NK Zvonimir

NK „Zvonimir“
(Donja Vrba)

 

Kada je 1948. Godine grupa mladića pokrenula Fiskulturni Aktiv „Čelik“, nitko nije ni slutio da će i 65 godina poslije radost loptanja i dalje privlačiti generacije djece i mladeži u Donjoj Vrbi.
Nogometni klub je pod imenom imenom NK „VSK“ od 1959. godine, kada je i službeno počeo sa natjecanjima u općinskim ligama, doživio vrhunac  1988. I 1989. godine, kada je iz tadašnje II. Općinske lige došao u Međuopćinsku ligu (Brod – Požega – N. Gradiška), tadašnja V. (Jugoslavenska) državna liga.
Domovinski rat 1991. godine je rad nogometnog kluba prekinuo jer su svi igrači i uprava bili u redovima ZNG-a, Policije i drugih postrojbi HV-a.  Pogibijom dugogodišnjeg kapetana i lidera Zvonimira Žuljevića na ratištu, Klub u njegovu čast mijenja ime u NK „Zvonimir“ i pod tim imenom traje i danas.
Trenutno u klubu djeluje seniorska, juniorska i pionirska selekcija, a klub se natječe u I. ŽNL Brodsko-posavska.
Vrijedna uprava, igrači i simpatizeri uz pomoć Općine Gornja Vrba i svojim volonterskim radom i odricanjima, izgradili su lijepo igralište, prostorije i ostale sadržaje na ŠRC „Šimo Odobašić“, koji je dobio ime po dugogodišnjem entuzijasti i zaljubljeniku u nogomet i selo Donja Vrba Šimi Odobašić – Šimici.


Digitalne zemljišne knjige
Službeni vjesnik
Katastar
Geoportal
Prostorni planovi Brodsko-posavske županije
Lag Slavonska Ravnica
Grad Slavonski Brid
Brodsko Posavska Županija