Tvrtka Boxmark započela sa radom u gospodarskoj zoni u Gornjoj Vrbi

  • Naslovnica
  • Tvrtka Boxmark započela sa radom u gospodarskoj zoni u Gornjoj Vrbi

Tvrtka Boxmark započela sa radom u gospodarskoj zoni u Gornjoj Vrbi

19.10.2015. 22:20:26

Tvrtka Boxmark danas je započela proizvodnju u gospodarskoj zoni u Gornjoj Vrbi. Na početku je nakon sanacije prostora bivšeg Peveca koji je bio u lošem stanju zbog dotrajalog krovišta, sa radom počelo 70-tak radnika, a odmah su počele obuke i testiranja za nova zapošljavanja.

Otvaranje ovog proizvodnog pogona u Gornjoj Vrbi rezultat je uspješne suradnje gradonačelnika Slavonskog Broda g. Mirka Duspare, tvrtke Boxmark i vodstva Općine Gornja Vrba. Gradonačelnik je svojim utjecajem i poslovnom suradnjom doveo tvrtku Boxmark u Slavonski Brod i preporučio im otvaranje novog proizvodnog pogona u zgradi bivšeg Peveca, koji se nalazi u gospodarskoj zoni u Gornjoj Vrbi, u neposrednoj blizini Grada Slavonskog Broda, a nakon toga im pomogao i u rješavanju problema prilikom kupoprodaje zgrade Peveca od banke koja je bila njen vlasnik. U međuvremenu se u tu poslovnu suradnju uključilo i vodstvo Općine Gornja Vrba na čelu sa Općinskim načelnikom Ivanom Vuletom, te je na Općinskom vijeću donesena Odluka kojom su od plaćanja komunalne naknade u razdoblju od pet godina oslobođene sve pravne osobe koje u gospodarskoj zoni Općine Gornja Vrba otvore proizvodni pogon. Na taj način je općina pomogla da se tvrtka Boxmark odluči na kupovinu prostora u Gornjoj vrbi i tamo započne proizvodnju, a konkretno se Općina Gornja Vrba radi toga odrekla komunalne naknade za razdoblje od idućih pet godina u iznosu od cca 350.000,00 kn. Osim toga Općina je izašla u susret tvrtki Boxmark na način da im je ustupila i uredske prostorije u općini, gdje su se u više navrata provodila testiranja za zapošljavanje, jer u prostoru Peveca nisu zbog sanacije imali odgovarajuće uvjete.
Ovi potezi su se pokazali opravdanim i dobrim jer se nakon toga prodao i prostor bivše auto kuće Wet Ćirić, koji je kupila tvrtka Delta Jurasović d.o.o. iz Slavonskog Broda, koja se također bavi proizvodnjom.
Ova uspješna suradnja je svakako u interesu Grada Slavonskog Broda, Općine Gornja Vrba i šire okolice, jer će omogućiti zapošljavanje većeg broja ljudi sa našeg područja.