Čestitka za Dan općine!

Čestitka za Dan općine!

21.5.2016. 18:38:46

Općinski načelnik Ivan Vuleta sa zamjenikom Danijelom Odobašićem i svim suradnicima kao i Predsjednik općinskog vijeća Općine Gornja Vrba sa svim vijećnicima čestitaju svim mještanima naše Općine Dan Općine 22. svibnja.

Na taj dan 1997. godine održana je konstituirajuće sjednica Općinskog vijeća na kojoj se Općina Gornja Vrba (Donja i Gornja Vrba)se izdvojila iz sastava Općine Klakar.
Čestitamo svim mještanima ovaj dan i zahvaljujemo se na strpljenju i podršci u ove tri godine od lokalnih izbora u koje smo uspjeli izvući Općinu iz teškog stanja i pokrenuti novi ciklus ulaganja u podizanje komunalnog standarda i ulaganja u poduzetništvo kroz subvencije proizvodnim pogonima koji su se prošle godine otvorili u našoj Sjevernoj gospodarskoj zoni.
Povodom obilježavanja dana Općine, u petak 20. svibnja položeni su vjenci na spomenicima poginulim braniteljima u Donjoj i Gornjoj Vrbi i održana je sveta misa u crkvi Sv. Nikole Biskupa u Gornjoj Vrbi. Potom je održana svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj su dodijeljena javna priznanja zaslužnim građanima i to Nagrada za životno djelo općine Gornja Vrba vlč. Stjepanu Bučeku, Grb Općine Gornja Vrba NK Zvonimiru iz Donje Vrbe, Povelja Općine Gornja Vrba Stjepanu Lačiću i Povelja Općine Gornja Vrba Iliji Duspari.
U subotu 21. svibnja u sklopu dana Općine organiziran je turnir u stolnom tenisu, a na općinskom trgu se održava 2. vrbska fišijada.