Održan sastanak u vezi rješavanja problema precrpne stanice u Lučkom području

  • Naslovnica
  • Održan sastanak u vezi rješavanja problema precrpne stanice u Lučkom području

Održan sastanak u vezi rješavanja problema precrpne stanice u Lučkom području

17.9.2019. 13:01:39

Danas je u Županiji Brodsko-posavskoj održan sastanak u vezi rješavanja problema puštanja u pogon precrpne stanice u Lučkom području Slavonski Brod, a samim time i problema priključenja na sustav kanalizacije dijela naselja Gornja Vrba i Ruščica.

Na sastanku su bili prisutni Župan Danijel Marušić, direktor TD Vodovod Slavonski Brod Stjepan Aščić, Ravnatelj Lučke uprave Slavonski Brod Marijan Jurić, te Općinski načelnik Općine Gornja Vrba Ivan Vuleta i Općine Klakar Josip Stanić.

Na sastanku je dogovoreno da će Lučka uprava Slavonski Brod i TD Vodovod Slavonski Brod što prije pristupiti sklapanju sporazuma o privremenom korišetnju precrpne stanice u lučkom području, kako bi se omogućilo puštanje u pogon izgrađene kanalizacije u dijelu Gornje Vrbe i u Ruščici. Također će se sporazumom dogovoriti daljnje mjere i postupci oko konačnog rješenja imovinsko pravnih odnosa na predmetnoj precrpnoj stanici.

Ovim sastankom nisu riješeni imovinsko pravni problemi oko korištenja precrpne stanice, ali su stvoreni preduvjeti za njihovo rješavanje dok će se u međuvremenu omogućiti priključak kanalizacije iz ova dva naselja na pročišćavać voda u Slavonskom Brodu. Stoga se očekuje da će prije velikih kiša i zime i mještani ostatka Gornje Vrbe koji do sada nisu bili u mogućnosti priključiti svoje objekte na sustav kanalizacije to moći učiniti.