Ceste u Ulici Jure Piškovića i Ulici Hrvatskih branitelja u Gornjoj Vrbi postale javne ceste

12.3.2020. 14:31:37

Odlukom o razvrstavanju javnih cesta Ministarstva mora, prometa i infrastrukture od 30. siječnja 2020. godine (NN 17/2020) ceste u Ulici Jure Piškovića i Ulici hrvatskih branitelja u Gornjoj Vrbi su postale Lokalna cesta L 42058, kojom upravlja Županijska uprava za ceste Brodsko-posavske županije.

Temeljem gore navedene Odluke, 03. ožujka 2020. godine je sastavljen i potpisan Zapisnik o prijenosu ceste između Općine Gornja Vrba i Županijske uprave za ceste Brodsko-posavske županije.

Rezultat je ovo nastojanja Općine Gornja Vrba koja je pokrenula inicijativu za prijenos ovih cesta u javne ceste još prije dvije godine. Razlog ove inicijative je gustoća prometa i važnost ovih cesta za spoj autoceste sa županijskim cestama Ž 4212 i Ž 4210 koje prolaze kroz Gornju Vrbu i preko njih spoj sa područjem Luke Slavonski Brod i gospodarske zone Bjeliš.

Gusti teretni promet ostavio je traga na samoj cesti koja vapi za obnovom. Vodeći se gore navedenim razlozima da održavanje ceste ovakve važnosti i gustoće prometa  ne može biti na teret Općinskog proračuna zatražena je prekategorizacija, koja je konačno i dovršena potpisom gore navedenog zapisnika.Digitalne zemljišne knjige
Službeni vjesnik
Katastar
Geoportal
Prostorni planovi Brodsko-posavske županije
Lag Slavonska Ravnica
Grad Slavonski Brid
Brodsko Posavska Županija