Odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH

  • Naslovnica
  • Odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH

Odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH

23.3.2020. 14:45:42

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske usvojio je dana 23. ožujka 2020. godine Odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj.

S obzirom da na pojedinim područjima postoji znatno povećani rizik od prijenosa bolesti koronavirusa (COVID-19), nacionalni Stožer Odlukom zabranjuje napuštanje mjesta prebivališta i stalnog boravka.

Stožer civilne zaštite Općine Gornja Vrba zadužen je isključivo za izdavanje propusnica građanima koji su primorani napustiti mjesto prebivališta iz vitalnih obiteljskih razloga (pružanje skrbi djeci ili starijim osobama, kupnja hrane i osnovnih potrepština), uz uvjet pridržavanja mjera socijalnog distanciranja i ne zadržavanja na javnim prostorima.

Zahtjeve za propusnice mještani Općine Gornja Vrba mogu slati na e-mail Stožera civilne zaštite Općine Gornja Vrba: opcina.gornja.vrba@gmail.com

Uz zahtjev, potrebno je na službeni e-mail poslati presliku/sliku osobne iskaznice te popuniti obrazac koji se nalazi u priviktu.

Propusnice će biti izdavane elektroničkim putem na e-mail podnositelja zahtjeva. Za sve koji nemaju mogućnost slanja zahtjeva elektroničkom poštom, molimo da se jave na broj telefona 035/457-055 u radno vrijeme općine, kako bi dogovorili način preuzimanja propusnice.

Odluka je stupila na snagu danom njezina donošenja, a Stožeri civilne zaštite i Ravnateljstvo policije dužni su osigurati provedbu i nadzor provođenja mjera iz ove Odluke.