Nove upute o izdavanju propusnica za mještane Općine Gornja Vrba

  • Naslovnica
  • Nove upute o izdavanju propusnica za mještane Općine Gornja Vrba

Nove upute o izdavanju propusnica za mještane Općine Gornja Vrba

25.3.2020. 14:38:35

Temeljem uputa Načelnika Stožera civilne zaštite Brodsko-posavske županije Stjepana Bošnjakovića, dipl.ing., od sutra se mijenja način podnošenja zahtjeva za izdavanje propusnica za napuštanje mjesta prebivališta. Upute Načelnika stožera Brodsko-posavske županije prenosimo u cijelosti u nastavku.

- Za kupnju kućnih potrepština ne davati propusnicu uopće ukoliko se to može obaviti u mjestu prebivališta. Tu biti maksimalno restriktivan i ne dozvoliti da ljudi idu u šoping u grad. Ako  u mjestu prebivališta nema mogućnosti kupnje osnovnih kućnih potrepština, onda se izdaje jednokratna propusnica (za taj dan).

- Sve ostale namjene su u režimu jednokratnih/jednodnevnih propusnica osim situacije u vezi poljoprivrednih radova, ishrane stoke i slično, a koje se moraju obaviti izvan naselja ili prebivališta. Tu se može izdati tjedna propusnica, ali također voditi računa da se ne zlorabi za druge potrebe i o tome upoznati podnositelja zahtjeva.

Slijedom navedenoga, sve propusnice koje su izdane 24. i 25. ožujka 2020. godine neće vrijediti 30 dana već 7 dana od dana izdavanja, a nakon toga se neće smatrati važećima. Nakon isteka tog roka podnosit će se zahtjev za novu propusnicu po potrebi, a ona će se izdavati sukladno gore navedenim uputama Stožera civilne zaštite Brodsko-posavske županije.