Poziv umirovljenicima na predaju zahtjeva za jednokratnu pomoć za Uskrs 2020. g.

  • Naslovnica
  • Poziv umirovljenicima na predaju zahtjeva za jednokratnu pomoć za Uskrs 2020. g.

Poziv umirovljenicima na predaju zahtjeva za jednokratnu pomoć za Uskrs 2020. g.

30.3.2020. 15:11:48

Pozivamo sve umirovljenike kojima je mirovina niža od 2.000,00 kn mjesečno da podnesu zahtjev radi dodjele jednokratne pomoći povodom Uskrsa.

Prilikom usvajanja Proračuna za 2020. godinu Općinsko vijeće Općine Gornja Vrba osiguralo je sredstva za pomoć socijalno ugroženim obiteljima.

Stoga kao jednu od socijalno najugroženijih skupina obavještavamo umirovljenike s prebivalištem na području Općine Gornja Vrba, koji primaju mirovine u iznosu manjem od 2.000,00 kn, da mogu podnijeti prijavu radi mogućnosti dodjele jednokratne novčane potpore povodom Uskrsa, u Općinu Gornja Vrba.

Uz umirovljenike koji imaju mirovinu do 2.000,00 kn, zahtjev za potporu mogu podnijeti i umirovljenici koji primaju do 3.000,00 kn mirovine, a žive u zajedničkom kućanstvu sa bračnim partnerom koji nema nikakva primanja, uz uvjet naknadne dostave (to će biti od podnositelja zatraženo čim okolnosti to budu dopuštale) potvrde Porezne uprave da taj član kućanstva nema ostvarena primanja u protekloj godini.

Zbog trenutne situacije sa epidemijom u vezi novog koronavirusa COVID-19, zahtjevi će se od korisnika koji su dobili božićnicu prošle godine zaprimati isključivo telefonskim putem na broj: 035/457-055, dok će se kao dokazi o primanjima uzeti dokumentacija koja je dostavljena prilikom isplate zadnje božićnice.

Za nove podnositelje zahtjeva molimo da svoje zahtjeve, odnosno dokaze o visini primanja (zadnja isplatnica mirovine) dostave isključivo putem elektroničke pošte na e-mail: opcina.gornja.vrba@sb.t-com.hr, ili da se u koverti sa naznačenim imenom i prezimenom podnositelja ubaci u poštanski sandučić Općine Gornja Vrba na adresi Braće Radić 1, Gornja Vrba.

Napominjemo da će se zbog trenutne situacije isplata uskrsnica izvršiti isključivo na bankovne račune podnositelja, a isplata u gotovini neće biti moguća.

ZAHTJEVI SE MOGU PODNIJETI DO ZAKLJUČNO 08. TRAVNJA 2020. g., na način kako je gore opisano.