Usvojen proračun Općine Gornja Vrba za 2022. godinu

  • Naslovnica
  • Usvojen proračun Općine Gornja Vrba za 2022. godinu

Usvojen proračun Općine Gornja Vrba za 2022. godinu

21.12.2021. 12:02:29

Na 4. sjednici Općinskog vijeća Općine Gornja Vrba, održanoj 15.12.2021. godine, usvojen je Proračun Općine Gornja Vrba za 2021. godinu.

Proračun za iduću godinu iznosi 14.468.000,00 kn, a njime će se osigurati nastavak započetih projekata izgradnje i uređenja komunalne infrastrukture (asfaltiranje preostalih neasfaltiranih ulica i sanacija dotrajalih prometnica), izgradnja i planiranje nove biciklističke i pješačke infrastrukture, nastavak projekta Zaželi te drugih socijalnih programa kojima se nastoji osigurati kvalitetniji život stanovnicima sa ovog područja.

Nastavit će se sa poticajima mladim obiteljima za kupovinu ili izgradnju obiteljske kuće, sa poticajima novim obrtnicima i poduzetnicima za pokretanje novih poduzeća, poticat će se i mali poljoprivredni proizvođači sa područja općine.

Ovim Proračunom se planira uvesti i potpuno financiranje boravka djece u vrtićima, za svu djecu sa područja općine, pod uvjetom da su oba roditelja zaposlena, a nastavit će se i sa financiranjem nabave radnih bilježnica za sve učenike osnovne škole, kao i likovnog pribora za prvašiče. Od ove akademske godine su povećane stipendije za sve studente koji studiraju izvan Slavonskog Broda i sada iznose 600,00 kn mjesečno.

Nastavit će se i ulaganja u izgradnju sportskih objekata na području općine. Tako se iduće godine planira završiti izgradnja tribine na nogometnom igralištu u Donjoj Vrbi, a u Gornjoj Vrbi se planira dovršiti sa izgradnjom novog pomoćnog igrališta.